Publicat: 3 Octombrie, 2018 - 11:52

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit asupra unui bărbat din R. Moldova o carte de identitate bulgărească, falsă.

În data de 01 octombrie a.c., în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca  pasager într-un microbuz marca Mercedes Benz, cetățeanul din R. Moldova Nicolae L., în vârstă de 42 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanei, în urma căruia a fost descoperită, asupra bărbatului în cauză o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, care avea imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, Nicolae L. a declarat că nu știa de existența documentului în cauză, existând posibilitatea ca soția sa să îl fi pus acolo și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este fals ori falsificat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Bunuri de contrabandă, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit, într-un autoturism, 40 de cutii cu tutun şi 11 litri de alcool etilic ce urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din România.

În data de 01 octombrie a.c., începând  cu ora 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona unui complex comercial din municipiul Iași.

Astfel, colegii noştri l-au depistat pe cetăţeanul român Andrei B., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, care avea pe bancheta din spate a autoturismului proprietate personală, 40 de cutii cu tutun şi 11 litri de alcool etilic, pentru care nu deţinea acte de provenienţă.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile de la mai multe persoane şi intenţiona să le comercializeze.

          În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cantitatea totală de bunuri, în valoare de 1.615 de lei, fiind ridicată în vederea confiscării, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

 

Autoturism cu asigurare falsificată, descoperit la Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au depistat un bărbat  care a prezentat o poliţă de asigurare falsificată pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 01 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca - I.T.P.F. Iaşi au oprit în localitatea Stânca, un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Italia, care era condus de cetățeanul român Emil B., în vârstă de 25 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat printre documentele autoturismului şi poliţa de asigurare emisă de către autorităţile italiene, care era valabilă până în anul 2019.

             În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că poliţa de asigurare este falsificată, ultima inspecţie tehnică periodică fiind efectuată în anul 2015.

             Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul în schimbul sumei de 1000 de euro, fără a cunoaşte că documentele nu sunt în regulă.

             În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Tag-uri Geo: