25 octombrie 2021

Autoturism şi ţigări de contrabandă reţinute cu focuri de armă la frontiera de est

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 2.950 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 41.300 de lei şi au reţinut un autoturism marca BMW X5, în valoare de 30.000 de lei, suspect a fi implicat în activitatea de contrabandă.

În data de 18 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competenţă.

În jurul orelor 07.50, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia pădurii din marginea localităţii de frontieră Păltiniş, două persoane care transportau în spate două colete voluminoase către un autoturism marca BMW X5, parcat în zona de pădure.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele şi autoturismul, şi au fugit în pădurea din apropiere. Deoarece cei în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind executate patru focuri de avertisment în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 59.000 de ţigarete (2.950 de pachete), în valoare de 41.300 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la 30.000 de lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, Comisar de poliţie RĂCNEA MINODORA