Publicat: 3 Februarie, 2015 - 13:56

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov şi pe raza municipiului Constanţa un autoturism marca Mercedes Viano, respectiv un autoturism Audi A6, ambele căutate în vederea confiscării de către autorităţile din Germania.

În data de 02.02.2015, în jurul orei 10.45, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi bărbaţi, cetăţeanul bulgar T.M. Stoianov, în vârstă de 38 de ani şi cetăţeanul român B. Adrian, de 23 ani, care călătoreau cu un ansmablu auto tip platformă, înmatriculat în R. Bulgaria, pe care transportau un autoturism marca Mercedes model Viano, cu numere de înmatriculare nemţeşti.

Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români, a rezultat că maşina transportată pe platformă figurează ca fiind căutată în vederea confiscării de către autorităţile din Germania, aceasta fiind declarată furată din data de 13.08.2014.
Cetăţeanul român, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, a declarat că a cumpărat autoturismul dintr-un târg auto, în schimbul sumei de 5.000 de euro, fără a cunoaşte că acesta este căutat în vederea confiscării şi a apelat la conducătorul auto bulgar, pentru a transporta autoturismul spre înmatriculare, cu o platformă, în R. Bulgaria.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 10.000 euro, la sediul S.P.F. Ostrov în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.

 În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, identificând un autoturism marca Audi model A6, despre care deţineau informaţii că este căutat în vederea confiscării.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză, oprit în trafic pe raza municipiului Constanţa, fusese declarat ca fiind furat de autorităţile din Germania, din data de 29.05.2013.

Şoferul maşinii, cetăţeanul român C. Dorin., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat că autoturismul îi aparţine, l-a cumpărat de la o persoană necunoscută şi nu are cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.

Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 15.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire prin „primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.