Publicat: 19 Noiembrie, 2012 - 13:33

Poliţiştii de frontieră au depistat, în zona de competenţă, patru autovehicule (2 BMW, un Porche Cayenne şi un Jeep Cheroke) ce figurau ca fiind furate din state ale Uniunii Europene.
În toate cazurile, vehiculele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, persoanele implicate urmând a fi cercetate pentru complicitate sau tăinuire la furt.

În data de 17 noiembrie 2012, în P.T.F. Sighet, judeţul Maramureş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul italian Ferdinand A., în vârstă de 40 ani, conducând un autoturism marca Porche Cayenne, cu numere de înmatriculare germane.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză figurează ca fiind furat din Germania din data de 24.10.2012.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar autoturismul, în valoare de 65.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Maramureş, până la finalizarea cercetărilor.

* Şi poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în zona de competenţă două autoturisme care figurau ca fiind furate din  Belgia, respectiv din Bulgaria.
La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au  prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţenii români Florin D. şi Ion M., în vârstă de 37 ani, respectiv 59 ani, care conduceau un autoturism marca BMW X6, respectiv un autoturism marca Jeep Cheroke.
În cadrul unor analize de risc, s-a procedat la verificarea autoturismelor în baza de date, ocazie cu care s-a constatat că acestea figurează ca bunuri căutate pentru confiscare, primul în Belgia, din data de 28.04.2011, iar celălalt în Bulgaria din data de 20.09.2012.
Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, iar autoturismele, în valoare de 216.100 lei, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

* În data de 16.11.2012, în jurul orei 21.30, la P.T.F. Salonta Rutier, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român O.Bogdan, în vârstă de 32 ani, conducând un autoturism marca BMW X3.
         La controlul specific s-a constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare în Italia.
 Persoana în cauză declară că a cumpărat autoturismul din Germania, în octombrie 2012, de la două persoane despre care nu poate da relaţii, neştiind că acesta este furat
       Autovehiculul, plăcuţele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare al acestuia au fost ridicate pe baza de dovadă, iar persoanei în cauză i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.