Publicat: 7 Mai, 2016 - 13:10
Share

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii care intenţionează să ajungă în Grecia. Sindicatele din sectorul public şi din cel privat au intrat în grevă generală până duminică. 

Pe fondul situaţiei grave din Grecia, Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie.

”Pe o perioadă de 3 zile până duminică, 8 mai, inclusiv. Şi Organizația Sindicală a Întreprinderii de Electricitate, care va protesta 48 de ore, începând cu noaptea de sâmbătă, 7 mai, până duminică, 8 mai 2016. Pe cale de consecinţă, şi Federația Navală Panelenă va prelungi greva, de la 24 ore la 4 zile până marți, 10 mai 2016, perioadă în care toate vapoarele vor rămâne ancorate în porturi. Privind transportul public, autobuzele și troleibuzele din capitala Atena nu vor circula pe o durată de 48 de ore, până sâmbătă, 7 mai”,  se arată într-un comunicat.

Grecia este paralizată de greva principalelor sindicate elene, declanşată în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul grec de stânga. Principalele instituţii de stat, dar şi companii private şi-au suspendat activităţile. Revolta afectează serviciile de transport public şi oficiile municipale, precum şi transportul maritim dinspre continent spre insulele greceşti. Medici, dentişti, precum şi jurnalişti, s-au alăturat protestului general împotriva proiectelor de lege ce urmează a fi dezbătute în parlamentul elen duminică seara.

Unul dintre proiectule propuse de guvernul elen prevede printre altele reformarea sistemului de pensii. În cadrul programului de susţinere financiară, Grecia ar urma să primească o a treia tranşe de 86 de miliarde de euro.