Publicat: 12 Ianuarie, 2018 - 12:35

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vânt, ninsoare şi răcire a vremii, valabilă de vineri, ora 22.00, până duminică, la ora 16.00.

"Începând din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local şi în centrul şi nord-vestul ţării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45...55 km/h, mai mari pe litoral şi în sudul Banatului, de până la 60...70 km/h. Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului şi local în Muntenia", transmite ANM.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE PENTRU CIRCULAŢIA RUTIERĂ ÎN CONDIŢII DE SIGURANŢĂ.

Pentru că în perioada imediat următoare sunt prognozate temperature scăzute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive pe durata deplasărilor pe drumurile publice. 

Este necesar să păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de celelalte vehicule pentru a putea opri în condiţii de siguranţă. Încercaţi pe tot posibilul să nu viraţi brusc sau să frânaţi.

Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare.

Este weekend, înainte de a pleca la drum lung sau de a pleca în drumeţii alături de cei dragi, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseul pe care doriţi să-l parcurgeţi. Verificaţi corespunzător nivelul uleiului, combustibilului, antigelul şi lichidul de parbriz.

De asemenea nu uitaţi importanţa respectării semnificaţiei indicatoarelor rutiere şi a indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

Tag-uri Nume: