3 decembrie 2021

Aviația rusă a efectuat zboruri de antrenament de luptă peste Marea Neagră

Antrenament NATO M. NEAGRA
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Peste 10 avioane au fost implicate în exercițiile aviației navale a Flotei Mării Negre și a aviației districtului militar sudic

Aviația navală a Flotei Mării Negre, împreună cu aviația districtului militar sudic (YuVO), pe fondul exercițiilor NATO și ale țărilor partenere ale alianței Sea Breeze – 2021, au efectuat zboruri de antrenament de luptă peste Marea Neagră. Acest lucru a fost raportat reporterilor sâmbătă de serviciul de presă al Flotei Mării Negre.

„Echipajele de aviație navală și aeronave ale Flotei Mării Negre, împreună cu aviația din districtul militar sudic, au efectuat zboruri de instruire peste Marea Neagră, simuland atacuri asupra unor nave inamice. La acțiune au luat parte aeronave Su-30SM și bombardierele  Su-24M, din aviația districtului militar sudic – bombardiere de vânătoare Su-34 și interceptori de vânătoare Su-27, ” potrivit serviciului de presa al flotei.

Peste 10 avioane au fost implicate în exercițiu.

Exercițiul militar Sea Breeze – 2021 se desfășoară în Marea Neagră în perioada 28 iunie – 10 iulie. Principalii participanți la manevre sunt Ucraina, SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Letonia și altele . Este planificat ca aproximativ 4 mii de militari, 40 de nave de război, bărci și nave auxiliare, 30 de unități de echipamente de aviație și mai mult de 100 de unități de mașini și vehicule blindate să fie implicate în exercițiu.

foto digi 24
Ciprian Pop