Publicat: 21 Iunie, 2020 - 15:54
Share
O aeronavă de tipul E-8C a decolat de la baza americană Kadena, din Japonia

O aeronavă americană de recunoaștere , E-8C,  a fost văzută pe cer de-a lungul Peninsulei Coreene, pe fondul tensiunilor dintre Seul și Phenian, potrivit agenției sud-coreene de presă, Yonhap și presei de la Tokyo.

Potrivit surselor, avionul a decolat de la baza forțelor aeriene americane Kadena din Japonia, vineri seara, și a executat misiuni în spațiul aerian al Coreei de Sud până sâmbătă dimineață.

 

Miercuri și joi, alte trei aeronave de recunoaștere ale Forțelor Aeriene ale SUA, de tipul EP-3E și RC-12X, au executat misiuni în apropiere de Seul.

La randul sau, Phenianul avertizează Washingtonul că un nou război în peninsula coreeană ar putea duce la distrugerea Statelor Unite, într-un mesaj al Ambasadorului nord-coreean de la Moscova, sâmbătă, în ajunul a 70 de ani de la izbucnirea războiului din Coreea.

După cum a subliniat misiunea diplomatică nord coreeana din Capitala Rusiei, "de-a lungul acestor decenii, Statele Unite, în loc să învețe din trista experiență a războiului din peninsula coreeană, au lansat noi acțiuni ostile".

Ambasada a amintit în această privință că R.P.D.C. are astăzi rachete strategice și arme nucleare, „care sunt capabile să pedepsească fără milă pe cei care îndrăznesc să ridice mâna la ea, în orice colț al planetei…”.

 

Războiul din Coreea a durat între 25 iunie 1950 și 27 iulie 1953. Războiul s-a încheiat cu semnarea unui armistițiu. Tehnic, R.P.D.C. și Republica Coreea sunt încă în război.

Ciprian Pop

 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: