Publicat: 7 Iulie, 2018 - 13:54
În timpul unei demonstrații la care participau 4000 de spectatori

Un aparat MIG 21 Lancer s-a prăbușit în jurul orei 13,30 la baza aeriană Borcea în timpul unei demonstrații la care participau 4000 de spectatori. Accidentul s-a produs în afara perimetrului populat, în timpul unei manevre la joasă înălțime. Nu se știe încă dacă pilotul a reușit să se catapulteze

La Baza 86 Aeriană Borcea a avut loc sâmbătă Ziua Porţilor Deschise, fiind organizat un show aviatic de către Forţele Aeriene Române, dar şi de invitaţi speciali, printre care Iacării Acrobaţi.

 

Între timp a fost difuzat și comunicatul MApN:

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Fetești s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locația bazei aeriene. 

Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare. 

Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații. 

O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului. 

Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană. 

Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile”.

 

Update: Pilotul nu a reușit să se catapulteze! Florin Rotaru, 36 ani , a murit carbonizat in carcasa aparatului de zbor, după ce a rewușit să evite zona populată.

Update: Comunicat MApN - Ceremonii de comemorare:
Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru care și-a pierdut viața în timpul mitingului aerian din data de 7 iulie organizat de Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Fetești.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef  în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

 

 

 

 

 

Localizare: 

Geolocation is 44.3955695, 27.725544000000014

Tag-uri Institutii: