Publicat: 2 Aprilie, 2020 - 11:25
Share
Ajutorul a fost trimis după ce președintele Trump a acceptat o ofertă de asistență din partea lui Vladimir Putin

O aeronavă militară rusă, care transporta proviziile necesare pentru combaterea focarului de coronavirus, a aterizat în New York. Ajutorul a fost trimis după ce președintele Trump a acceptat o ofertă de asistență din partea lui Vladimir Putin.

Avionul, care a decolat pentru o călătorie de peste 8.000 de kilometri devreme peste noapte, a aterizat în orșulcel mai  afectat de coronavirus. Transportul conține măști de protecție pentru față, precum și alte echipamente medicale.

Livrarea a fost convenită de președinții ruși și americani în timpul unui apel telefonic. Vladimir Putin și Donald Trump au discutat despre pandemia Covid-19 cu răspândire rapidă, precum și deficiențele majore de echipament de protecție în SUA, potrivit serviciului de presă Kremlin.

Moscova a spus că a decis să ajute, deoarece pandemia coronavirusului „afectează pe toată lumea fără excepții și are un caracter global”. Trump, la rândul său, a descris ajutorul ca fiind „frumos” și un „plan foarte mare” de ajutor din partea Rusiei.

Chiar înainte de decolarea avionului de marfă, livrarea produsese deja o serie de opinii ale pasionaților de „coluziune rusă” printre siturile americane într-o frenezie. Promotorii atitudinilor anti-Rusia au încercat să găsească motive dubioase în spatele gestului și au identificat ajutorul ca  o trupă de propagandă”, susținând că este inutil sau chiar dăunător.

SUA este de departe cea mai gravă țară afectată de pandemie din lume, deoarece coronavirusul său se apropie rapid de marca de 200.000, iar numărul mortilor depășește 4.100. (TravelWireNews)

Tag-uri Nume: