Publicat: 22 Mai, 2016 - 16:01
Share

Fragmentul surprinde conversația dintre un pilot și un controlor de trafic din Elveţia. Sunt informaţii de rutină, care nu prevesteau în niciun fel tragedia care avea să urmeze.

Discuţia care a fost făcută publică de CNN are loc între unul dintre piloţii avionului EgyptAir şi turnul de control. La momentul respectiv, totul era în regulă.

Înregistrarea vine după ce în presă au apărut şi imagini cu resturi din epava aeronavei egiptene. Pe lângă acestea, în imaginile postate pe Facebook se pot observa bucăţi de haine, dar şi o vestă de salvare.

Anchetatorii au confirmat faptul că de la bordul avionului EgyptAir au fost emise alerte de fum, cu puțin timp înainte de prăbușirea în Marea Mediterană. Potrivit Biroul pentru Anchete şi Analize, detectorii de fum s-au declanșat în toaleta avionului, cu câteva minute înainte de pierderea semnalului. Informaţiile au fost furnizate de sistemul automat de la bordul avionului, folosit pentru descărcarea datelor de zbor.

Aeronava EgyptAir s-a prăbusit joi, la cateva ore dupa ce decolase de la Paris, cu destinaţia Cairo şi transporta 56 de pasageri și 10 membri ai echipajului.

Cât despre cauza prăbuşirii avionului aceasta este în continuare necunoscută, dar potritvit site-ului Newsday247.com, un pasager irakian s-ar fi aruncat în aer la bordul avionului companiei EgyptAir. Informaţiile au fost confirmate şi de surse islamiste citate de Centrul European pentru Studii Strategice şi Securitate Ipoteza atentatului este confirmată şi de adminstraţia Statelor Unite. Surse din serviciile de informaţii americane citate de CNN susţin că "Primele indicii par să confirme ipoteza unei bombe".