29 iunie 2022

Avionul Forțelor Aeriene Germane nu a primit permisiunea de a ateriza în Kabul și a zburat pentru realimentare

avion
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Avionul Forțelor Aeriene Germane nu a primit permisiunea de a ateriza în Kabul și a zburat pentru realimentare
Potrivit ziarului Bild, doua dintre cele patru transporturi militare realizate cu aeronave Airbus A400M nu au putut ateriza în Capitala Afganistanului.

Un avion de transport german aproape că a rămas fără combustibil în timp ce se învârtea deasupra aeroportului din Kabul, în așteptarea permisiunii de aterizare și s-a îndreptat ulterior spre Tașkent pentru realimentare. Acest lucru a fost raportat luni de agenția DPA , citând surse din Bundeswehr, Ministerul german al Apărării.

Avionul trebuia să evacueze unii dintre cetățenii germani din Afganistan, dar nu a putut ateriza din cauza mulțimii de oameni de pe pistă.

Potrivit ziarului Bild, două dintre cele patru avioane de transport militar Airbus A400M au zburat din Germania în Capitala Afganistanului, dar nu au putut ateriza din cauza sutelor de rezidenți locali care au ocupat pista aeroportului pentru a încerca să zboare din țară. Piloții, în astfel de condiții nu au putut ateriza în siguranță, avioanele au survolat minute bune zona aeroportului, apoi au plecat spre Taskent, pentru realimentare.

Potrivit ziarului, avioanele Forțelor Aeriene germane vor putea ateriza în Kabul numai după ce soldații americani vor putea forța mulțimea afganilor să iasă din aeroport.

Ciprian Pop