Publicat: 24 Februarie, 2015 - 16:31
Share

Comisia Juridică din Camera Deputaților a dat, marţi, aviz pozitiv pentru urmărirea penală a deputatului Laszlo Borbely. Au fost 16 voturi ”pentru”, 5 ”împotrivă„ și 3 abțineri. 

Avizul comisiei juridice din Camera Deputaților este unul consultativ, urmând ca în plenul Camerei să se dea un vot final privind cererea de urmărire penală în cazul lui Laszlo Borbely.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte, cauză redeschisă recent de DNA Oradea.

Cererea de avizare a urmăririi penale a fost formulată întrucât există suspiciuni că, în 2011, Laszlo Borbely, atunci ministru al Mediului şi Pădurilor, ar fi primit de la Ioan Ciocan, administrator al SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, foloase necuvenite în valoare de 80.952 de lei, constând în renovarea şi utilarea unui apartament, pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari din Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), în vederea determinării acestora să favorizeze firma la licitaţii organizate prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.