Publicat: 9 Februarie, 2017 - 18:41
Share

Biroul de Informare și Relații Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

"În urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de influențarea declarațiilor, în cauză a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpatele:

— OCNAȘU NICOLETA OCTAVIA — avocat în Baroul București—sub aspectul săvârșirii infracțiunii de influențarea declarațiilor, prev. de art 272 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. l C.pen.

— MARIAN SIMINA-MARIANA—sub aspectul săvârșirii infracțiunii de influențarea declarațiilor, prev de art 272 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. l C.pen.

De asemenea, față de aceleași inculpate, la data 09.02.2017, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore și a fost sesizată instanța de judecată — Curtea de Apel București — cu propunere de arestare preventivă.

S-a reținut că, într-o cauză penală în care erau cercetate mai multe persoane, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, act sexual cu un minor și șantaj, cele două inculpate, prin acte repetate de corupere asupra tatălui victimei și chiar direct asupra victimei minore, au încercat să o determine pe aceasta(victima minoră) să își schimbe declarația.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".