Publicat: 18 Aprilie, 2013 - 08:32

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Craiova efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpaţii:

PASCU MIHAI-CLAUDIU, avocat la Baroul Dolj, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită,
CĂLE RELU, ofiţer de poliţie judiciară, cu gradul profesional de subcomisar în cadrul I.P.J. Dolj, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
”Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În ziua de 15 aprilie 2013, în calitate de avocat în cadrul Baroului Dolj, inculpatul Pascu Mihai Claudiu, la inițiativa lui Căle Relu, ofiţer de poliţie judiciară, a pretins unor denunțători suma de 15.000 lei, susținând că ar putea să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât să fie adoptată o soluţie favorabilă denunţătorilor, într-un dosar penal în care sunt cercetaţi.
La data de 16 aprilie 2013, inculpatul Pascu Mihai –Claudiu a primit de la denunţători, din totalul sumei pretinse, o primă tranşă în valoare de 5.000 lei din care a remis, în aceeași zi, inculpatului Căle Relu, ofițer în cadrul Poliţiei Municipiului Craiova suma de 1.000 euro pentru ca acesta din urmă să propună procurorului o soluţie favorabilă denunţătorilor, în dosarul în care aceștia sunt cercetați.
În seara aceleiași zile, de 16 aprilie 2013, inculpatul Pascu Mihai Claudiu a mai primit de la denunţători a doua tranşă în valoare de 5.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori se arată că iniţiativa angajării ca avocat a lui Pascu Mihai Claudiu în dosarul în care denunţătorii sunt cercetaţi pentru comiterea de infracțiuni, precum şi cea privind pretinderea de bani de la denunţători, a aparţinut inculpatului Căle Relu.

Inculpaţilor Pascu Mihai Claudiu și Căle Relu li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 17 aprilie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul M.A.I – Direcția Generală Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.