Publicat: 8 Octombrie, 2012 - 18:52

DNA informează că avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror adjunct al României Traian Gherasim, a fost deferit justiţiei de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis în scopul ascunderii unei fapte de corupţie.

Fiul lui Traian Gherasim estee acuzat de procurori că a pretins 40 de mii de euro mită de la soţia unui bărbat condamnat la închisoare, căreia i-a promis că va interveni la judecători pentru a-i elibera soţul din arest.
 
În plus, avocatul Andrei Gherasim a încheiat în fals un contract care să acopere o parte din mită.
 
Andrei Gherasim a fost prins în flagrant atunci când primea banii pretinşi, deşi fusese trimis în judecată în alt dosar, tot pentru luare de mită.

În primul acesta a fost trimis în judecată pe 22 August fiind acuzat că a pretins de la Nikolaus Mann, prin intermediar, 100.000 de euro, spunând că poate interveni pe lângă magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalul Braşov, pentru a dispune soluţii favorabile omului de afaceri în două dosare civile.


Unul dintre cele două dosare civile avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei, iar altul anularea unui contract. În acest scop, pe 12 aprilie, avocatul a primit, prin acelaşi intermediar, 50.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinşi.

Procurorii îl mai acuză pe Gherasim că în februarie 2011, în calitate de avocat ales al unei persoane cercetate într-o cauză penală aflată pe rolul DNA, l-a indus în eroare pe denunţător cu privire la faptul că, în cauza respectivă, procurorii anticorupţie vor dispune o soluţie de netrimitere în judecată în termen de două luni de la încheierea contractului de asistenţă juridică, contract în valoare de 40.000 de euro.

În 12 Aprilie, Gherasim şi Mann au fost reţinuţi, iar o zi mai târziu Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a celor doi, stabilindu-le acestora interdicţia de a părăsi ţara. În 23 aprilie, instanţa supremă a decis definitiv ca Gherasim şi Mann să fie cercetaţi în libertate, menţinând interdicţia de a părăsi ţara.