Publicat: 25 Iulie, 2014 - 19:09
Share

Reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului au făcut o anchetă la Secţia Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă. Asta  după ce Gigi Becali a reclamat abuzuri ale conducerii unităţii de detenţie şi faptul că i-a fost acordată o singură permisie.

Ancheta la Secţia Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă a avut loc joi, când reprezentanţii instituţiei au discutat şi cu Gigi Becali.

"În cadrul discuţiilor purtate cu petentul George Becali, acesta a precizat că nu reclamă aspecte privind condiţiile de detenţie, ci doar modul de acordare al recompenselor pentru deţinuţi, în special a permisiunii de a părăsi penitenciarul, pe care a solicitat-o în mod repetat, dar i s-a aprobat doar o singură dată, pentru numai 24 de ore. George Becali apreciază că Decizia privind modul de acordare a recompenselor încalcă Legea nr. 254/2013 şi trebuie anulată", potrivit unui comunicat.

Reprezentanţii penitenciarului au arătat că recompensele se acordă potrivit metodologiei în vigoare, "respectată pe deplin în toate situaţiile" şi că deţinuţilor nu li se permite să se deplaseze la muncă sau pentru a participa la activităţi religioase fără supraveghere.

Avocatul Poporului a precizat că rezultatele anchetei sunt în lucru şi că, în funcţie de rezultatele examinării celor sesizate de Becali, instituţia va acţiona conform dispoziţiilor legale.

Gigi Becali a trimis la Avocatul Poporului două petiţii, în 10 şi 17 iulie.