Publicat: 29 August, 2017 - 15:02
– Recomandarea formulată în urma incidentului în care o persoană aparținând cultului Baptist a fost îngropată în câmp, cu toate că familia acesteia are în proprietate un loc de veci în cimitir

Avocatul Poporului a emis o Recomandare către Primăria Comunei Tălpași, Județul Dolj, în care îi solicită, între altele, să informeze, în cel mai scurt timp, cu privire la demararea înființării unui cimitir comunal. Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu și demersurilor efectuate de către Avocatul Poporului, în urma știrilor din presă conform cărora în comuna Tălpaș, Județul Dolj, autoritățile locale au refuzat să ia atitudine în cazul opoziției preoților care administrează cimitirul, de a permite înhumarea unei persoane aparținând Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, în locul de veci, proprietatea familiei rudei decedate.

Petenții au fost îndrumați să se adreseze Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării care, prin Hotărârea nr. 296 din 10 mai 2017, a sancționat și obligat Primăria comunei Tălpași să înființeze cimitirul comunal, conform prevederilor Legii nr. 489/2006 și să publice un rezumat al hotărârii în presa județeană din Dolj, conform art. 26 alin.1 din O.G. nr. 137/2000.