Publicat: 24 August, 2018 - 13:00

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a efectuat o anchetă la Spitalul ,,Episcop Nicolae Popovici” Beiuș, în urma apariției, în cotidianul Bihoreanul, în 14 iunie 2018, a unui articol în care se relata că  unitatea spitalicească este invadată de gândaci  de bucătărie.

În cadrul anchetei, efectuate în 5 iulie 2018, reprezentanții Avocatului Poporului au purtat discuții cu conducerea spitalului și au vizitat unitatea spitalicească. Din cele observate în cadrul vizitei s-a constatat că saloanele destinate pacienților sunt curate; nu toate camerele sunt dotate cu grupuri sanitare, acestea fiind situate mai mult pe holul spitalului. Pacienții sunt in general mulțumiți de condițiile din spital. Blocul operator și Secția de terapie intensivă sunt reabilitate in totalitate, fiind dotate cu aparatură modernă.
Ca urmare a discuțiilor purtate între reprezentanții Avocatului Poporului și conducerea spitalului, a vizitei efectuate în clădire și a examinării documentelor puse la dispoziție, au fost constatate următoarele:
•    Reprezentanții spitalului recunosc că problema gândacilor apare periodic datorită faptului că clădirea este foarte veche și nu s-au făcut reabilitări pe partea de subsol și la secția de interne, însă susțin că situația este sub control;
•    La data efectuării anchetei, în urma vizitei întreprinse în unitatea medicală nu s-a observat existența gândacilor: 
•    Pentru rezolvarea definitivă a problemei gândacilor, conducerea spitalului a propus reabilitatea totală a acestei unități pe fonduri europene, fiind depus un proiect, în prezent fiind în faza de evaluare. În caz de negație reabilitarea va fi efectuată din fonduri proprii;
•    Cu sprijinul Primăriei municipiului Beiuș, urmează demararea lucrărilor la construcția unui spațiu pentru Blocul Alimentar la Staționarul II,  astfel că în cadrul Staționarului I vor exista doar activități medicale.

 

Tag-uri Institutii: