Publicat: 31 Martie, 2017 - 13:16
Share

Avocatul Poporului va efectua o anchetă cu privire la posibile violențe exercitate asupra copiilor de la Școala Specială Gimnazială nr. 4 din București. Ancheta este urmarea petiției pe care a adresat-o instituției organizația Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități.

Conform informațiilor din presă, copiii cu dizabilități din Școala Specială Gimnazială nr. 4 sunt bătuți cu brutalitate, în mod sistematic, de cadrele didactice, sunt legați cu funia și transportați către diferite zone ale unității de învățământ, sunt agresați fizic, psihic și emoțional permanent.

În context, Avocatul Poporului reamintește că s-a sesizat din oficiu și urmează să întocmească un Raport special cu privire la situația copiilor din România care va fi înaintat Președinților celor două Camere ale Parlamentului și Guvernului. Sesizarea din oficiu vizează, între altele, posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.