Publicat: 25 Octombrie, 2018 - 12:40
Share
în legătură cu posibila încălcare a prevederilor legale în cazul autorizării mai multor construcții ce urmează a fi edificate pe raza Municipiului

Avocatul Poporului efectuează, prin Biroul Teritorial Pitești, o anchetă la Primăria Pitești în legătură cu posibila încălcare a prevederilor legale în cazul autorizării mai multor construcții ce urmează a fi edificate pe raza Municipiului. Ancheta vizează implicit și posibila încălcare a art. 51 și art. 52 din Constituția României privind dreptul de petiționare și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

Demersul Avocatului Poporului este urmarea unor petiții adresate instituției prin care cetățenii au semnalat presupusa încălcare a prevederilor legale în materie privind autorizarea mai multor construcții care urmează să fie edificate pe raza municipiului Pitești sau care se află în curs de construire. 

Petenții care au solicitat sprijinul Avocatului Poporului, au făcut mai multe demersuri la autoritatea locală prin care și-au exprimat dezacordul relativ la autorizarea unor construcții care le afectează proprietatea sau pun în pericol structura de rezistență a clădirilor în care locuiesc, după caz. La toate solicitările, Primăria Municipiului Pitești fie nu a răspuns, fie a formulat răspunsuri pe care petenții le consideră superficiale sau neconforme cu obiectul reclamației. 

Pe același subiect, unii dintre petenți au semnalat mass-media acest aspect, iar jurnaliștii ziarului Jurnal de Argeș, care au publicat articolul „Cum e domnilor? Vreți să construiți în zonă protejată?” și au investigat procedura de autorizare a uneia dintre construcții, au arătat, printre altele, că ar fi fost autorizată construirea în perimetrul unui sit urban, fără avizul Institutului Național al Patrimoniului.

În urma examinării sus-menționatelor petiții și a afirmațiilor apărute în presă, Avocatul Poporului s-a adresat Primăriei Municipiului Pitești, solicitând analizarea respectivelor plângeri și dispunerea măsurilor legale de îndreptare a situației prezentate. Demersurile fie au rămas fără răspuns, fie au primit răspunsuri pe care Avocatul Poporului le consideră insuficient întemeiate. Drept urmare a fost inițiată o anchetă la Primăria Municipiului Pitești.

Matei Vîrtosu                                                                        
Purtător de cuvânt
AVOCATUL POPORULUI
 

Tag-uri Institutii: