Publicat: 25 Aprilie, 2019 - 13:15

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul

Avocatul Poporului a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri şi monitorizează fenomenul. Mass-media relatează despre alte două cazuri de îmbolnăviri cu meningită.

O adolescentă din Vaslui, internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a decedat, în timp ce o altă fată, internată la Spitalul din Botoşani, tot cu diagnosticul de meningită, se află sub tratament. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi întreprinde deja demersuri în legătură cu decesul, din cauza infecţiei meningococice, a elevei de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti.

Conform Preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila, care a acordat un interviu postului DIGI 24, infecţia meningococică "afectează mai ales adolescenţii, tinerii, în acest interval de timp, la sfârşitul iernii, începutul primăverii. Acest lucru e documentat în statisticile organizaţiilor internaţionale".

Medicul Rafila a mai spus că "În România se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri. Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri şi 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate".
Matei Vîrtosu
Purtător de cuvânt,
AVOCATUL POPORULUI
 

Tag-uri Institutii: