Publicat: 14 Februarie, 2019 - 13:52
Share
care contestă modul de constituire a completurilor de judecată

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, alături de Emma Turtoi, Șef Serviciu Contencios Constituțional și alți doi consilieri din cadrul instituției, s-au întâlnit cu Adina Anghelescu, Senior Editor la publicația LUJU.ro, Toni Neacșu, avocat, Profesor Universitar Dr. Adrian Severin, Prof. Univ. Dr. Constantin Sima și  Lector Univ. Dr. Jean Paul Andrei.
 
Petiționarii, care au depus și memorii la sediul instituției, au solicitat Avocatului Poporului sesizarea CCR în legătură cu constituționalitatea constituirii completurilor de judecată, atât la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție, cât și la nivelul celorlalte instanțe judecătorești, civile sau penale. Argumentele solicitanților au fost invocate din perspectiva considerentelor reținute de către Curtea Constituțională a României în Decizia 685/2018.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a solicitat petenților să depună precizări scrise cu privire la cele relatate și a declarat că reprezentanții instituției pe care o conduce vor analiza petițiile înaintate de cei prezenți, cât și alte memorii adresate pe aceeași temă, și se va lua o decizie care va fi comunicată. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: