Publicat: 13 Septembrie, 2018 - 12:09
Share

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei bătrâne din Comuna Popricani, județul Iași, care, conform relatărilor presei,  nu poate beneficia de drepturile persoanelor cu handicap din cauza lipsei de interes a asistentului social   

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei bătrâne de 82 de ani, din Comuna Popricani, județul Iași, care este surdă și nu poate beneficia de drepturile persoanelor cu handicap, din cauza lipsei de interes a asistentului social, conform relatărilor din presă. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 47 și art. 50 din Constituția României privind nivelul de trai și protecția persoanelor cu handicap.

Ziarul Libertatea a publicat, în 27 august 2018, un articol în care se relatează cazul unei bătrâne de 82 de ani, din Comuna Popricani, județul Iași, care este surdă, ignorată de asistentul social plătit de primărie, și care trăiește din venitul minim garantat în cuantum de 140 lei și din mila vecinilor. Conform relatărilor din articol, bătrâna ar fi putut beneficia de drepturile ce decurg din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, precum și de pensie de agricultor, potrivit legislației în vigoare, însă pentru obținerea acestora sunt necesare o serie de proceduri de întocmire a dosarelor, care să conțină actele justificative pentru acordarea acestor drepturi.

Tag-uri Institutii: