Publicat: 12 Februarie, 2016 - 14:17

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și monitorizează situația apărută în județul Argeș, unde mai mulți bebeluși și copii mici au fost internați cu sindrom hemolitic uremic. Acțiunea instituției este realizată de către Biroul Teritorial Pitești, sub directa coordonare a adjunctului Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, domnul Ionel Oprea.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului este urmarea informațiilor apărute în mass-media, începând cu data de 10 februarie 2016, conform cărora mai mulți copii, cu vârste de până la doi ani, au fost internați în cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești cu sindrom diareic acut și nevoie urgentă de dializă din cauza unei infecții provocate de bacteria E-coli.

În cursul zilei de ieri, postul de televiziune Digi 24 relata faptul că 'Scandalul copiilor care s-au îmbolnăvit grav în județul Argeș, din cauza unor infecții, este departe de a se stinge. 14 copii din acest județ sunt internați în acest moment în spitalele din București, iar alți 13 au fost spitalizați în cursul nopții la Pitești și Câmpulung. Unul dintre bebelușii care s-au îmbolnăvit a decedat la 8 februarie. El ar putea fi deshumat, pentru ca anchetatorii să preleveze probe. Autoritățile din Argeș au deschis un dosar de ucidere din culpă'.

Matei Vîrtosu

Purtător de cuvânt,

AVOCATUL POPORULUI

12 februarie 2016