Publicat: 13 Martie, 2015 - 14:02
Share

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în data de 11 martie 2015 și efectuează o anchetă în cazul copilului din comuna Gârceni, județul Vaslui, care, potrivit presei, ar fi leșinat pe stradă din cauza subnutriției.

Ancheta, efectuată de către Biroul Teritorial Iași al Avocatului Poporului, se desfășoară la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui cu privire la posibila încălcare a art. 49 și art. 34 din Constituția României referitoare la protecția copiilor și la dreptul la ocrotirea sănătății.

Ancheta are loc ca urmare a apariției pe site-ul de știri RomâniaTv.net, în data de 10 martie 2015, a reportajului 'Caz cumplit în Vaslui. Un copil de 11 ani a leșinat pe stradă de foame', reportaj ce prezintă situația a doi minori în vârstă de 11, respectiv 13 ani, din comuna Gârceni, județul Vaslui, abandonați de părinți.

Conform relatărilor din presă, minorul în vârstă de 11 ani, suferind de foame, ar fi căzut pur și simplu pe stradă, iar vecinii au chemat ambulanța. În plus, susțin sursele citate, medicii au constatat că cei doi copii suferă și de o viroză respiratorie mai veche și netratată, iar cel mare prezintă și sindrom de deshidratare. Ambii copii au fost spitalizați și au nevoie, în afară de îngrijiri medicale, de îngrijiri psihologice.

Rezultatele anchetei vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor.

Matei Vîrtosu

Purtător de cuvânt,

AVOCATUL POPORULUI