Publicat: 13 Ianuarie, 2017 - 13:27

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu în cazul decesului unui copil de 13 ani, la Spitalul Județean Târgoviște, la câteva zile după ce a fost operat de apendicită    

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul decesului unui copil de 13 ani, la Spitalul Județean Târgoviște, la câteva zile după ce a fost operat de apendicită. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Din informațiile difuzate de către presă reiese faptul că acest copil a fost internat în spital în data de 27 decembrie 2016 și a fost operat în aceeași zi.  Întrucât evoluția sa a fost favorabilă, copilul a fost externat în data de 3 ianuarie 2017. În data de 4 ianuarie 2017 copilul s-a simțit rău, iar părinții l-au adus din nou la spital. Deși medicii susțin că i s-au făcut investigațiile necesare, familia copilului acuză medicii de neglijență. Aceștia susțin că au solicitat în repetate rânduri intervenția medicilor deoarece copilul acuza dureri, iar starea de sănătate a acestuia se deteriora, însă medicii nu au manifestat interes pentru acest caz.