Publicat: 2 Octombrie, 2015 - 13:35
Share

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a declanșat, în 30 septembrie 2015, o anchetă cu privire la situația unei femei în vârstă de 62 de ani, din Oradea, care figurează ca fiind decedată în evidențele Casei Județene de Pensii Bihor, motiv pentru care i-a fost sistată plata pensiei de două luni.

Pe postul de televiziune DIGI 24, a fost difuzat, în cadrul jurnalului de știri de la ora 19.30, din 28 septembrie 2015, reportajul 'O femeie din Oradea trebuie să demonstreze că trăiește ca să-și primească pensia', reportaj în care este prezentată situația unei persoane în vârstă de 62 de ani, căreia i-a fost sistată plata pensiei, întrucât în evidențele Casei Județene de Pensii Bihor figurează ca fiind decedată.

Potrivit conducerii Casei Județene de Pensii Bihor, Compania Națională Poșta Română a comunicat faptul că, nefiind găsită la domiciliu sau din alte informații pe care le au dânșii, pensionara este decedată, și, ca urmare, s-a procedat la sistarea pensiei. Totodată, în reportaj se relatează faptul că funcționarii Casei de Pensii i-au cerut bătrânei să demonstreze cu acte că este în viață pentru a-și putea primi banii.

Matei Vîrtosu

Purtător de cuvânt,

AVOCATUL POPORULUI