Publicat: 20 Aprilie, 2018 - 12:41

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de 3 ani, căruia i s-a refuzat internarea de către trei unități spitalicești, deși starea sa de sănătate era gravă               

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de 3 ani, căruia i s-a refuzat internarea de către trei unități spitalicești, deși starea sa de sănătate era gravă, fiind în pericol de a-și pierde ambele picioare și existând chiar riscul ca un cheag de sânge să îi provoace un stop cardiac. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituție privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

                Conform articolului publicat de cotidianul Libertatea, în 18 aprilie 2018, intitulat ”EXCLUSIV/Un copil de trei ani care are picioarele necrozate a fost plimbat între trei spitale și refuzat la internare”, minorul, având picioarele necrozate, a fost dus de mama sa, însărcinată în luna a 8-a, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, însă nu a fost internat, ci trimis la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Curie”. Și această unitate spitalicească a refuzat internarea minorului, trimițându-l la Institutul Clinic Fundeni. Aici, minorului i s-au făcut o serie de analize, fiind trimis înapoi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, spre nemulțumirea cadrelor medicale. Totodată, în articol se afirmă că, din cauza stresului, mama minorului a intrat în eclamsie, afecțiune gravă care îi pune în pericol sarcina.

Matei Vîrtosu                                                                        20 aprilie 2018      
Purtător de cuvânt
AVOCATUL POPORULUI
 

Tag-uri Institutii: