Publicat: 20 Mai, 2019 - 10:36

Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu incidentul de la o grădiniţă din Tulcea, unde mai mulţi copii s-ar fi îmbolnăvit de TBC din cauza unei adolescente care a făcut practică în instituţie

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la o grădiniţă din Tulcea, unde mai mulţi copii s-ar fi îmbolnăvit de TBC din cauza unei adolescente care a făcut practică în instituţie. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Mass-media a relatat faptul că mai mulţi copii de la o grădiniţă din Tulcea au fost diagnosticaţi cu TBC. Micuţii s-ar fi infectat de la o elevă de clasa a 11-a care a făcut practică în cadrul grădiniţei. Luaţi la întrebări, asistenta şi medicul dispensarului au refuzat să dea explicaţii. Părinţii a şapte copii au fost anunţaţi de asistenta grădiniţei că trebuie să se prezinte cu micuţii la dispensar pentru testare după ce educatoarea lor a fost diagnosticată cu TBC. Testele a şase dintre cei şapte copii au ieşit pozitive.

Matei Vîrtosu
Purtător de cuvânt,
AVOCATUL POPORULUI

 

Tag-uri Institutii: