Publicat: 12 Septembrie, 2017 - 14:00

Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu prezența unor documente medicale ale unui dispensar din Piatra Neamț, în stradă, în vecinătatea unor pubele

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu prezența unor documente medicale ale unui dispensar din Piatra Neamț, în stradă, în vecinătatea unor pubele. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 26 din Constituția României privind viața intimă, familială și privată, precum și a art. 21 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului.

În articolul publicat de cotidianul Ziar Piatra Neamț, în 27 august 2017, intitulat 'Arhiva cu dosarele pacienților unui dispensar din Piatra Neamț a fost aruncată pe stradă' este relatat faptul că în vecinătatea unor pubele a fost sesizată prezența unor documente medicale, fișe ale pacienților, bilete de trimitere, rezultate ale analizelor medicale, pe care sunt menționate numele pacienților, codul numeric personal, adresa de domiciliu și numărul de telefon. Conform celor relatate în materialul de presă și din imaginile publicate rezultă că documentele ar fi fost întocmite în urmă cu mulți ani la fostul Dispensar nr.6, situat în cartierul Dărmănești din municipiul Piatra Neamț. În reportaj se mai precizează faptul că, față de situația creată, au fost sesizate și organele de cercetare penală.

Matei Vîrtosu

Purtător de cuvânt

AVOCATUL POPORULUI