Publicat: 18 Iunie, 2018 - 13:20
Share

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua o anchetă în cazul unui deţinut de la Penitenciarul Codlea, judeţul Braşov, care a solicitat îngrijiri medicale, susţinând că a înghiţit corpuri străine şi medicamente 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua o anchetă în cazul unui deţinut care a solicitat îngrijiri medicale, susţinând că a înghiţit corpuri străine şi medicamente. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Ziarul Transilvania Expres din Braşov a publicat, în 4 iunie 2018, un articol în care a relatat cazul unui deţinut din penitenciarul Codlea, judeţul Braşov, care a solicitat îngrijiri medicale, susţinând că a înghiţit voluntar corpuri străine şi medicamente, fiind mai apoi transportat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Militar Braşov. 

Conform publicaţiei, "Pe 31 mai, în jurul orei 18.00, un deţinut a solicitat acordarea de îngrijiri medicale, afirmând că a ingerat voluntar corpuri străine şi medicamente. Iniţial, a fost văzut de personalul medical al penitenciarului, după care a fost trimis la UPU a Spitalului Militar, pentru investigaţii de specialitate. Deţinutul a refuzat însă, în scris, investigaţiile, consemnând că îşi asumă riscurile care ar decurge. Totuşi, în jurul orei 20.00, a fost supus unui consult specializat la chirurgie. Concluzia a fost - fără abdomen acut chirurgical, astfel că problema pe care a descris-o nu a putut fi confirmată. În zilele următoare a fost văzut în continuare de personalul medical al penitenciarului şi nu a prezentat semnele ingerării de corpuri străine şi medicamente." 
 

Tag-uri Institutii: