Publicat: 31 August, 2015 - 16:10

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul fetei de 13 ani din Vaslui care at fi fost violată de tatăl vitreg, potrivit unui comunicat al instituţiei.

O fetiță de 13 ani din Vaslui a sunat la 112  şi a anunţat că a fost violată de tatăl ei. 

Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

''Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unei anchete în legătură cu informațiile apărute în presă, conform cărora un bărbat de 31 de ani din județul Vaslui ar fi întreținut relații sexuale în mod repetat cu fiica sa vitregă, în vârstă de 13 ani, uneori și în prezența unei fetițe de 9 ani. Potrivit relatărilor din mass-media, polițiștii l-au ridicat pe vasluian și au declanșat o anchetă în acest caz. Conform acelorași surse, bărbatul a fost prezentat magistraților judecătoriei Bârlad, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său, pentru viol'', se arată în comunicat.

"În vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Iaşi al instituţiei, a dispus efectuarea unei anchete. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor", se mai arată în comunicat.