Publicat: 23 Septembrie, 2015 - 20:19

Noile camere folosesc senzori Full HD şi au carcasele realizate din oţel inoxidabil. Astfel, ele sunt dedicate supravegherii platformelor de exploatare maritime sau industriale. Modelele pot fi folosite cu succes şi în industria de prelucrare a hârtiei sau a textilelor, medii în care există mult praf.  
Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă lansarea primelor camere de supraveghere dezvoltate special pentru a fi instalate în medii cu grad ridicat de risc: XF40-Q1765 şi  XP40-Q1765. 
Modelul XF40-Q1765 este o cameră de reţea fixă, iar XP40-Q1765 este o cameră PTZ, ambele dispunând de carcase realizate din oţel inoxidabil. Camerele sunt realizate conform celor mai importante standarde internaţionale, printre care merită amintite: ATEX, IECEx, cLCus şi Class I, II/Div 1 pentru OSHA. Carcasele sunt realizate şi certificate de către Oxalis Group Ltd, o companie britanică specializată în dezvoltarea de soluţii de telecomunicaţii şi securitate, astfel camerele putând fi folosite în industrii cu factor ridicat de risc. Cele două produse lansate sunt construite pe baza modelului deja existent în portofoliu, AXIS Q1765-LE.
“Prin intermediul noilor camere Axis ne adresăm îndeosebi managerilor platformelor de exploatare de petrol, gaze, substanţe chimice sau celor ce conduc companii ce activează în industria de prelucrare a hârtiei sau a textilelor. Această lansare completează portofoliul de produse Axis dedicat mediilor cu grad ridicat de risc. Încheierea acestui parteneriat a condus la dezvoltarea unor dispozitive ce combină superioritatea tehnologică Axis cu expertiza companiei Oxalis în ceea ce priveşte dezvoltarea de produse ce pot fi folosite optim indiferent de mediul în care se realizează instalarea”, a declarat Erik Frännlid, Director of Product Management, Axis Communications.
    
Principalul beneficiu al celor două camere este că elimină riscul de producere de explozii în mediile speciale. Carcasele modelelor sunt concepute în aşa fel încât să poată izola orice fel de scântei care pot fi propagate. Se elimină astfel posibilitatea de generare de explozii cauzate de aprinderea gazelor din aerul înconjurător al platformelor de exploatare. 
Camerele pot fi echipate şi cu accesorii speciale, care respectă aceleaşi condiţii de exploatare. Printre acestea se numără: sisteme speciale de prindere de perete, suporturi pentru instalarea pe stâlpi sau rezervoare de spălare sub presiune în mediile cu mult praf. 
XF40-Q1765 şi XP40-Q1765 redau o imagine de calitate, fidelitatea culorilor fiind unul dintre atuurile majore. Camerele pot fi folosite împreună cu o gamă largă de alte echipamente de supraveghere, precum: sisteme de control acces sau alarme de incendiu. Pentru aceste modele se asigură suport prin cea mai largă bază de software pentru video management Axis Application Development Partner Program şi AXIS Camera Station. În plus, este inclus suportul pentru AXIS Camera Application Platform şi ONVIF. 
XF40-Q1765 şi XP40-Q1765 urmează să fie disponibile începând cu cel de-al patrulea trimestru al anului curent prin canalul de parteneri Axis. 

Axis este lider mondial in echipamente video de rețea, oferind solutii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.
Axis are peste 1.900 de angajați în peste 40 de birouri din lume și cooperează cu peste 75.000 de parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.
Comunicat de presa Axis