Publicat: 28 Iunie, 2016 - 14:12
Share

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă lansarea unei noi serii de camere de supraveghere, AXIS Q36. Noile modele, Q3615-VE şi Q3617-VE, folosesc un senzor de 1/2-inch şi integrează tehnologii de ultimă generaţie precum Axis Lightfinder şi Wide Dynamic Range (WDR) - Forensic Capture. Toate acestea permit obţinerea unor imagini excelente chiar şi în cele mai dificile condiţii de iluminare. Funcţia PTRZ a camerelor este utilă integratorilor, procesul de instalare fiind acum unul mult mai simplu şi mai rapid. 

“Noile camere din seria AXIS Q36 introduc o nouă capabilitate, pan/tilt/roll/zoom (PTRZ), care are rolul de a reduce timpul necesar instalării. Noua capabilitate permite camerelor să fie redirecţionate, de la distanţă, de oriunde, oricând. Mai mult, cu ajutorul capabilităţii PTRZ, managementul cablurilor a fost şi el îmbunătăţit”, a declarat Petra Bennermark, Global Product Manager, Axis Communications. 

Camerele pot fi folosite chiar şi în zone cu risc ridicat, acestea fiind conforme cu standardul IK 10, rezistând la un impact indus de un obiect cu masa de 5kg aruncat de la o înălţime de 400 mm, cu o forţă de 20 de Jouli. 

AXIS Q3615-VE oferă imagini HDTV 1080p la un frame rate de maxim 30fps cu tehnologia WDR activată, respectiv 60fps cu tehnologia WDR dezactivată. 

AXIS Q3617-VE oferă imagini la o rezoluţie de 4MP, Quad HD, la un frame rate de până la 30fps, sau o rezoluţie de 6MP la un maxim de 20fps. 

Camerele beneficiază de tehnologia Axis Zipstream, care reduce necesarul de lăţime de bandă şi de stocare cu până la 50%, fără a sacrifica detalii importante. Tehnologiile Axis Lightfinder şi Wide Dynamic Range (WDR) - Forensic Capture permit camerelor să înregistreze imagini color chiar şi în zone lipsite de iluminare.

Seria de camere AXIS Q36 este compatibilă cu majoritatea software-urilor de video management, prin intermediul programului Axis Application Development Partner (ADP) şi AXIS Camera Station. AXIS Q3615-VE şi AXIS Q3617-VE includ suport pentru AXIS Camera Application Platform şi ONVIF pentru o integrare facilă.

Comunicat de presa: Axis Communications