Publicat: 29 Decembrie, 2017 - 12:16

Prin lansarea primelor camere termice din seria P, Axis Communications aduce avantajul imaginilor obţinute termic unui număr mai mare de clienţi, acoperind mai multe medii de activitate decât până acum. Rentabile din punctul de vedere al costurilor, camerele adaugă capabilităţi de imagistică termică sistemelor mici şi medii cu bugete limitate, precum şcoli, unităţi de îngrijire sau comercianţi independenţi, facilitând detecţia intruziunii şi identificarea incidentelor, fără a compromite identitatea indivizilor.
Tehnologia termică este recunoscută pentru abilitatea sa de a furniza detecţie precisă, cu un procent scăzut de alarme false, dar imagistica termică de calitate a presupus până acum costuri care depăşeau posibilităţile organizaţiilor cu bugete limitate. Situaţia se schimbă însă odată cu lansarea noilor soluţii Axis. Camera termică de reţea AXIS P1280-E este un model potrivit pentru utilizare la interior sau exterior. Modelul dispune de un format flexibil şi permite amplasarea senzorului termic în zone cu spaţiu limitat, fiind însoțită de o gama largă de accesorii pentru instalare pe perete, tavan sau în nişe. Camera termică de reţea AXIS P1290 este un model pentru utilizare la interior, fiind protejată de o carcasă în formă de dome pentru un plus de discreţie.
“În mediile unde viaţa privată a indivizilor primează – cum se întâmplă în general în cazul şcolilor şi unităţilor de îngrijire – imagistica termică detectează incidentele fără a dezvălui detaliile personale ale celor din imagine. Împreună cu soluţiile de analiză, aceste noi camere pot declanşa alarme, alertând personalul responsabil să intervină rapid”, a declarat Martina Lundh, Global Product Manager Axis Communications.
Aceste camere reprezintă o variantă optimă pentru detectarea precisă a oricăror obiecte sau persoane, obţinând astfel siguranţa oamenilor şi bunurilor în diferite medii de activitate. Camerele dispun de soluţii de analiză încorporate, precum AXIS Video Motion Detection, care poate declanşa o alarmă în cazul detectării într-o zonă prestabilită a unui obiect aflat în mişcare. Camerele suportă totodată şi AXIS Camera Application Platform care asigură compatibilitate cu o gamă largă de aplicaţii externe. 
“În mediile de îngrijire, personalul poate ţine pacienţii şi rezidenţii sub observaţie de la distanţă, lucrând astfel într-un mod mai eficient, în timp ce pacienţii şi rezidenţii se pot odihni nederanjaţi. Totodată, imagistica termică poate fi folosită şi pentru a observa mişcările elevilor dintr-o şcoală, fără a exista personal în fiecare încăpere sau hol şi fără a invada intimitatea elevilor”, a completat Martina. 
AXIS P1280-E este disponibilă prin canalele de distribuţie Axis din decembrie 2017, iar AXIS P1290 va fi disponibilă de la începutul primului trimestru al anului 2018.

Tag-uri Nume: