Publicat: 21 Septembrie, 2016 - 15:30

Axis stabileşte noi puncte de referinţă în materie de calitate a imaginii prin lansarea AXIS Q1659. Camera de supraveghere foloseşte un senzor de imagine de ultimă generaţie şi lentile Canon EF/EF-S, este uşor de utilizat şi oferă imagini clare şi detaliate. Modelul este ideal pentru supravegherea video a oraşelor, aeroporturilor, stadioanelor sau a altor zone extinse.

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă lansarea AXIS Q1659. Noua cameră este primul model ce combină tehnologiile dezvoltate de Axis şi Canon. AXIS Q1659 stabileşte noi standarde în materie de calitate, generând imagini cu un gamut de culoare extins şi cu un contrast ridicat, chiar şi în zone în care iluminarea nu este realizată optim.  

“Această cameră integrează cele mai bune caracteristici ale ambelor companii. Calitatea imaginii este garantată de Canon, producător recunoscut la nivel mondial datorită tehnologiilor fotografice, iar calitatea componentelor şi caracteristicilor de securitate este asigurată de Axis, liderul mondial al acestei industrii. În plus, AXIS Q1659 poate fi integrată rapid cu orice sisteme de securitate, datorită suportului VMS extins”, a declarat Olof Leidecker, Global Product Manager Axis.

AXIS Q1659 oferă o rezoluţie de 20MP, cu o rată a cadrelor de 8fps. Camera foloseşte tehnologia DSLR, astfel încât integratorii pot opta pentru şapte tipuri de lentile EF/EF-S, în funcţie de necesităţi. De asemenea, camera este echipată cu montură EF. 

Seria este compatibilă cu majoritatea software-urilor de videomanagement, prin intermediul programului Axis Application Development Partner, şi cu Axis Camera Station. Aplicaţiile terţe de videoanaliză pot fi instalate cu ajutorul Axis Camera Application Platform şi ONVIF.

Modelul este compatibil Zipstream, tehnologie ce reduce necesarul de lăţime de bandă şi stocare, fără a compromite nivelul de detaliu. Camera integrează şi un conector SFP pentru conectivitatea prin fibră optică. Lansarea urmează să aibă loc în primul trimestru al anului.