31 ianuarie 2023

Azerbaidjanul și Italia întăresc legăturile militare

Crosetto_BIO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto , l-a vizitat pe 12 ianuarie, la Baku, pe colegul său din Azerbaidjan , generalul colonel Zakir Hasanov, cu care a semnat un protocol de intenție de cooperare în domeniul educației și formării.

Generalul Hasanov a informat oaspeții țării din sudul Europei despre situația militaro-politică din regiune după războiul de 44 de zile din Karabakh, din toamna anului 2020.

S-a subliniat că „cooperarea dintre Azerbaidjan și Italia în domeniul educației militare, precum și în cadrul NATO, continuă „în ritm rapid, iar aceste relații sunt foarte apreciate”.

Ministrul azer al Apărării și-a exprimat încrederea că vizita delegației italiene va marca începutul unei noi etape în dezvoltarea cooperării dintre cele două țări în domeniul apărării.

În cadrul întâlnirii s-a discutat extinderea în continuare a cooperării dintre Azerbaidjan și Italia în domeniul militar, militar-tehnic, în domeniul educației militare, precum și alte probleme de interes reciproc.

Este, de asemenea, de notat si ca președintele Azerbaidjanului , Ilham Aliyev, l-a primit, și el, miercurea trecută pe ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Foto: wikipedia

A consemnat Ciprian Pop