26 aprilie 2024

Azerbaidjanul, Turcia și Pakistanul vor organiza exerciții comune ale forțelor speciale la Baku

Azerbaijan, Turcia exercitii comune
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Instruirile vor avea loc în perioada 12-20 septembrie

Exercițiile comune ale forțelor speciale din Azerbaidjan, Turcia și Pakistan vor avea loc pentru prima dată la Baku în perioada 12-20 septembrie, a declarat sâmbătă serviciul de presă al Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

„Scopul principal al exercițiilor„ Trei frați – 2021 ”, la care vor participa forțele speciale din cele trei țări, este îmbunătățirea interacțiunii dintre unități, precum și pregătirea pentru operațiuni în timp de pace și în timp de război,” semnalează ministerul într-un comunicat.

Militarii din Azerbaidjan și Turcia desfășoară în mod regulat manevre comune. La Konya, in Turcia, pe 7 septembrie, a avut loc exercițiul tactic al aviației TurAz ahini – 2021 („Sokol TurAz – 2021”) al forțelor aeriene din cele două țări. În plus, forțele speciale din Azerbaidjan și Turcia continuă exerciții în regiunea Lachin, din Azerbaidjan, care se învecinează cu Armenia. Potrivit Ministerului Apărării din Azerbaidjan, în timpul manevrelor, armata practică recunoașterea in teren dificil, organizează ambuscade, detectează și distruge grupuri de sabotaj ale unui inamic „ipotetic” (in realitate, este vorba despre Armenia).

Foto: DefenseRomania.ro
Ciprian Pop