10 august 2022

Azulejos de guitarra / Recital Maxim Belciug în curtea interioară a Institutului Cervantes din Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mâine, 14 iulie, Institutul Cervantes din Bucureşti are bucuria de a găzdui şi oferi iubitorilor de muzică un recital de chitară de înaltă ţinută artistică în interpretarea binecunoscutului muzician Maxim Belciug.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.00, în patio – curtea interioară a instituţiei din Bulevardul Regina Elisabeta numărul 38. Accesul la proiecţii se face pe bază de rezervare în scris printr-un email trimis la cultbuc@cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă numai după primirea unei confirmări în scris. Evenimentul se va desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor menite a preveni răspândirea Covid-19.

Maxim Belciug este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni autohtoni. Neobosit, implicat în multe proiecte fie ca solist, fie alături de alţi artişti – instrumentişti sau cântăreţi – dintre care mulţi îi datorează afirmarea, Maxim Belciug a reuşit cu discreţie să-şi clădească de-a lungul anilor o solidă reputaţie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate şi altruism. Îndrăgostit nu doar de chitară, ci mai ales de frumuseţea muzicii ce poate fi împărtăşită cu acest instrument, Maxim Belciug stăruie, de peste 20 de ani, să arate publicului cum se poate declina frumosul pe o chitară.

De-a lungul anilor, a cântat în diverse formule camerale, atât în ţară cât şi în străinătate, în Serbia, Ungaria, Polonia, Austria, Franţa, Scandinavia, Italia, Spania, dar cel mai bine se simte în recitalurile solo, atunci când, singur cu chitara sa, poate da frâu liber fanteziei, transformând matematica riguroasă a partiturii în clocot şi pasiune.

PROGRAM:

Două piese populare braziliene – „A casinha pequenina” şi „Terezinha de Jesus”

Cântec popular catalan – „El cant dels ocells”

Flamenco tradiţional – „Colombianas”

Johann Sebastian Bach – „Aria BWV 1068”

Două tangouri – Julio Cesar Sanders, „Adios muchachos” şi Gerardo Matos Rodriguez, „La cumparsita”

Johann Sebastian Bach – „Preludiu BWV 855”

Flamenco tradiţional: „Alegrias por rosas”

Jose Luis Merlin – „Evocacion”

Nino Rota – Tema din „The Godfather”

Cântec popular mexican – „La Bamba”

Cântec popular bolivian – „Llorando se fue” („Lambada”)

Fernando Sor – „Studiu în si minor”

Flamenco tradiţional – „Alegrias por medio”

Două piese neoromantice: Gunter Fletcher – „Numai pentru tine” şi Sergey Teplyakov – „Stele căzătoare”