Publicat: 23 Decembrie, 2014 - 13:00

Un pacient de 54 de ani, internat în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Bacău, a fost omorât de un coleg de salon, iar un altul a suferit leziuni grave, în urma unei altercații între cei pacienți.

Incidentul s-a petrecut luni după-amiază, în timpul schimbului de tură al personalului medical, iar pacienții erau nesupravegheați într-un salon.

O infirmieră a fost cea care i-a găsit pe cei trei bărbaţi plini de sânge, fiind alertată de zgomotele care se auzeau dinspre salon. Unul dintre pacienţi, un bărbat de 54 de ani, era în stare foarte gravă, fiind solicitată intervenţia unei Ambulanţe. Echipajul medical sosit la faţa locului nu l-a mai putut salva pe bărbat, astfel că a fost declarat decesul acestuia.

Cel de-al doilea pacient bătut cu pumnii şi picioarele, în special în zona feţei, a fost transportat la Secţia de Neurochirurgie unde, în urma investigaţiilor medicale, s-a constatat că a suferit o fractură de piramidă nazală şi traumatism facial, fiind transferat ulterior la Secţia de Terapie Intensivă.

"Este un eveniment tragic, consumat între trei pacienţi cu afecţiuni psihice severe. După incident, atacatorul, un bărbat de 64 de ani, a fost supravegheat pe tot timpul nopţii, fără a fi însă imobilizat. În acest sens, s-a solicitat personal medical suplimentar, toată lumea fiind cu ochii pe el. În cursul zilei de astăzi (n.r.-marţi) va fi externat pentru o expertiză medico-legală, în vederea transferării la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi”, a declarat directorul medical al SJU Bacău, Aurelia Ţaga.

Anunţaţi de către conducerea spitalului, poliţiştii şi procurorii au declanşat cercetări în acest caz.