Publicat: 12 Februarie, 2017 - 16:31
Share

Vă era dor de Harap Alb? Dar de Setilă, Gerilă, Flămânzilă, Ochilă, Păsări-Lăți-Lungilă? Cui nu îi este dor de minunăția de poveste pe care Ion Creangă ne-a lăsat-o moștenire nouă și copiilor noștri?

A doua premieră a lui 2017 la Teatrul Stela Popescu este baletul 'Harap Alb', o coregrafie academică, dar cu inflexiuni de dans contemporan, a cărui ilustrație muzicală este o călătorie incitantă, de la lumea barocului trecând prin școala venețiană, până la muzica modernă, ce vă va cuceri din primele clipe. Regizor, coregraf, autor al coloanei sonore este Maestrul Ștefan Soare, iar decorurile și costumele semnate de Viorica Petrovici te fac să înțelegi că lumea de basm înseamnă tinerețe fără bătrânețe!

Poate vă amintiți că Verde Împărat l-a rugat pe fratele său, Craiul, să-i trimită feciorii lui, trei la număr, să-i cunoască, să-i vadă — pentru că el nu avea moștenitori... Bineînțeles că nu a ajuns la palatul lui Verde Împărat decât Mezinul... și prin câte primejdii a trecut... Noroc că l-au ajutat Sfânta Duminică, albinele, furnicile, auzim și de calul său fermecat care mânca jăratec...Toată suflarea pădurii i-a fost alături și l-a pedepsit pe Spân, iar Harap Alb chiar s-a însurat, până la urmă, cu fata lui Roș Împărat! Să vezi nuntă! Veniți și vedeți Harap Alb! Baletul TSP abia așteaptă reacțiile voastre, aplauzele voastre!

Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă 18 februarie, ora 17:00, duminică 19 februarie, ora 11:00, luni 20, 27 februarie, marți 21, 28 februarie, ora 10:00 — Sala Mare a Palatului Național al Copiilor.