Publicat: 5 August, 2012 - 14:04

Pe 5 August, are loc la Gărâna competiţia Banat Mountain Bike Maraton, organizată de Asociaţia Bike Attack Reşiţa.

Banat Mountainbike Maraton, BMM, este un eveniment de masa care promoveaza si mediatizeaza în România ciclismului montan - „mountain biking”, regiunea Banatului Montan, zonă favorabilă traseelor de ciclism montan precum şi activităţile de petrecere a timpului liber prietene cu natura. Ne dorim de asemenea încurajarea publicului de toate vârstele pentru practicarea acestui sport precum şi promovarea activităţilor prietene cu natura, în special turismul sustenabil în zona Banatului Montan.

BMM este printre primele evenimente de acest gen din tara iar in 2012 se afla la cea de-a VIII-a editie, fiind deja o traditie pentru comunitatea biciclistilor din Romania si pentru zona Garana - Muntele Semenic din Caras-Severin, bucurandu-se de o larga participare atat din partea concurentilor cat si din partea spectatorilor. Mai mult decat atat, evenimentul a creat un standard de organizare a acestui gen de competitii pentru comunitatea biciclistilor din Romania.

Anul acesta asteptam la eveniment peste 400 de participanti la care se vor adauga peste 100 de spectatori care vor asista atat la concurs cat si la evenimentele culturale care se vor desfasura in Poiana Lupului la Mucisal Ranch "La Scena", locatie binecunoascuta pentru Fesitivalul International de Jazz pe care il gazduieste in fiecare an. Concursul va avea loc duminica, 5 august, iar zilele de Vineri si Sambata, 4 – 5 august vor oferi publicului concerte de folk.

Competiţia va avea loc pe patru trasee diferite ca lungime şi dificultate, având startul şi sosirea în acelaşi punct, în zona Poiana Lupului de la Gărâna - Wolfsberg; 80 de km pentru sportivi cu experienţa si profesionişti, 50 de km pentru amatori care iubesc mountain biking-ul si se luptă pentru weekend-urile petrecute pe bicicletă, 30 de km pentru cei care merg mai rar si 10 km pentru cei care se apuca acum de acest sport. Toate traseele au fost parcurse de bicicliţti cu experienţă şi marcate corespunzător de voluntari. Concurenţii se pot înscrie on-line pana la data de 2 august, sau la standul din Poiana Lupului in datele din 4 şi 5 august.

„Banat Mountain Bike Maraton este un eveniment organizat 100% de voluntari pasionaţi de mountain biking, care iubesc muntele si îşi doresc dezvoltarea turismului sustenabil. Născut din pasiunea unor biciclişti fermecaţi de frumuseţea Banatului Montan, evenimentul a devenit un etalon de profesionalism, pasiune şi aventură pentru competiţiile de mountain biking din România, ediţia din 2011 fiind cotată în topul concursurilor de mountain biking organizate la noi în ţară. Am reuşit ca în ultimii ani să implicăm tot mai mult comunitatea locală şi să facem din Banat Mountain Bike Maraton mai mult decât o competiţie sportivă: un exemplu că se poate, un exemplu de participare şi implicare în dezvoltarea sustenabilă a regiunii”  (Cătălin Gavrilă, preşedinte al Asociaţiei Bike Attack Reşiţa)