Publicat: 29 Martie, 2016 - 13:25
Share

Consiliul Director al Băncii Mondiale a aprobat ieri, 28 Martie, o finanțare suplimentară pentru România în valoare de 48 milioane EUR pentru Proiectul Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi, care va sprijini eforturile țării de a reduce deversarea de nutrienţi (nitrogen și fosfor) în corpurile de apă și de a respecta la nivel național cerințele Directivei UE privind Nitrații.  

Această finanțare va completa proiectul sprijinit inițial de către Bancă în valoare de 50 de milioane EUR și va fi orientată către intensificarea investițiilor și practicilor de management în vederea reducerii poluării cu nutrienţi din surse agricole, animale și umane în întreaga țară. Aproximativ 30.000 de ferme mici vor beneficia de ajutor în ceea ce privește colectarea gunoiului de grajd și a unităților de compostare, gestionarea gunoiului de grajd, producția de biogaz din deșeuri de origine animală și/sau epurarea canalizării și apelor reziduale.

„România este înzestrată cu resurse agricole importante. Protejarea și valorificarea acestora este intrinsec corelată cu utilizarea sustenabilă a terenului și punerea în aplicare a practicilor de producere agricolă ecologice,” a declarat Elisabetta Capanelli, Director de Țară pentru România și Ungaria, Banca Mondială.