Publicat: 31 Iulie, 2013 - 20:08
Share

Banca Vaticanului - Istituto per le Opere di Religione – are, de miercuri, website, disponibil în engleză şi italiană. Este considerată o nouă etapă în politica de transparenţă dorită de Sfântul Scaun, relatează AFP.

Site-ul are patru secţiuni: prezentarea instituţiei, descrierea serviciilor pe care ea le propune, organigrama şi o parte ce prezintă documentele de bază şi comunicatele de presă.

''Site-ul de internet are drept scop să-i informeze pe colaboratorii noştri, pe clienţii noştri, Biserica şi opinia publică în legătură cu instituţia noastră'', a declarat Ernst von Freyberg la Radio Vatican.

''Este vorba, de asemenea, a adăugat el, de a informa în legătură cu obiectivele şi reforma IOR, cu ceea ce face în lume şi modul în care susţine Biserica în misiunile şi în opere sale de caritate''.

AFP precizează că Papa Francisc a făcut cunoscută dorinţa sa de a reforma Banca Vaticanului , ce administrează mii de conturi de preoţi, călugări, episcopi, congregaţii.

Banca este un instrument util în transferarea de fonduri necesare pentru operele Bisericii în lumea întreagă. Dar opacitatea sa a lăsat loc pentru speculaţii privind spălarea de bani, mai ales a celor proveniţi de la Mafia, mai comentează AFP.