Publicat: 26 Iunie, 2012 - 09:43

Oamenii politici sunt deseori supuşi tentaţiei de a îşi exprima opiniile cu privire la orice subiect şi pe orice temă, uitând că aprecierile personale, atunci când nu sunt susţinute de argumente, nu au ce căuta în spaţiul public, a declarat deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu.

Prezentăm dceclarația de presă a deputatului: 
"Faptul că un om politic care nu are niciun fel de studii în domeniul sănătăţii face aprecieri cu privire la un diagnostic medical este un act lipsit de judecată. Presupunerile doamnei Macovei cu privire la diagnosticul pus de medicul Şerban Brădişteanu pacientului Adrian Năstase ar fi trebuit să rămână acolo unde le este nivelul - în spaţiul sufrageriei domniei sale. Conexiunea politică şi apartenenţa la acelaşi partid politic într-o anumită perioadă de timp nu reprezintă un temei pentru judecarea unei act medical. Pentru cei care îşi fac munca cu profesionalism există o linie clară care desparte politicul de profesie, pentru alţii însă, politica de partid este un modus vivendi şi nu pot gândi dincolo de această categorisire. 
Chirurgul Şerban Brădişteanu nu a avut niciodată acuzaţii de malpraxis, iar atacul asupra unui medic cu privire la actele sale profesionale invocând acuzaţii de corupţie din trecutul său denotă logica de lemn a autorului acestei aprecieri. Poate că doamna Macovei ar trebui să rămână totuşi în sfera care o preocupă în ultima vreme, aceea a lansării unor grupări politice noi cu oameni vechi, aceea a lepădării de numele PDL pentru că deodată nu le mai aduce cinste această asumare. Eu îi doresc mult noroc în acestă speţă şi mai multă raţiune în declaraţiile dumneaei, nu din altă pricină, dar disperarea amestecată cu răutatea nu au capacitatea de a produce nimic bun în judecată, gândire şi simţire".