Publicat: 30 Octombrie, 2012 - 12:16

Preşedintele american Barack Obama a decretat Marţi dimineaţa stare de "catastrofă majoră" în statul New York, ca urmare a trecerii uraganului Sandy.

Decizia "permite accesul la fondurile federale al persoanelor afectate în comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk şi Queens".

Uraganul Sandy a inundat o mare parte din Manhattan.


Cel puţin paisprezece persoane au fost ucise în Statele Unite şi Canada de uraganul Sandy. Uraganul a făcut dezastru în calea sa şi a speriat oamenii. Mii de persoane rămase fără curent electric au ieşit pe străzi în New York City, străzile sunt inundate şi instituţiile sunt închise. Se pare că nivelul apelor care înconjoară Manhattanul ar fi crescut cu peste patru metri, un record istoric.
 
Rafale de vânt au suflat toată noaptea. Numărul oamenilor care au rămas fără curent electric în Statele Unite ale Americii din cauza uraganului Sandy a ajuns la 6,5 milioane.

Mari orașe ca New York, Washington, Baltimore sau Philadelphia sunt complet paralizate. Traficul rutier este limitat, iar cel aerian este oprit. Alte 65 de persoane au murit în Caraibe din cauza furtunii.

Stare de castastrofă majoră a fost decretată şi pentru New Jersey.