Publicat: 4 Aprilie, 2019 - 14:02
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat dintr-un autoturism oprit în trafic, dar şi la frontiera verde, cantitatea totală de aproximativ 8.500 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 100.000 lei. Un maramureşean este cercetat pentru contrabandă, iar un autoturism a fost indisponibilizat pană la finalizarea cercetărilor.

În data de 03.04.2019, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.30, a fost oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii Onceşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Skoda Octavia, condus de către cetăţeanul român, L.N., în vârstă de 63 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acesteia mai multe colete cu ţigări.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu autovehiculul cu ţigări la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.000 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.490 pachete, în valoare de 64.200 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora. Comunicat de presă - IGPF

 

Tag-uri Institutii: