Publicat: 23 Martie, 2016 - 14:03
Share

În această dimineață, la ora 3.33, Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Delta' al județului Tulcea a fost anunțat prin numărul unic de apel 112, de izbucnirea unui incendiu care se manifestă la o casă din localitatea Ilganii de Jos, comuna Nufăru, în care se afla o persoană (bărbat) în vârstă de 72 de ani.

Pentru localizarea si lichidarea incendiului, s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.

Ajunși la fața locului, pompierii tulceni au intervenit pentru evacuarea din imobil a bărbatului, însă acesta a fost găsit în interiorul casei decedat, datorită intoxicării cu fum și a incendiului care se manifesta violent.

Incendiul a fost localizat și stins de echipajele de intervenție, iar în urma acestuia a ars acoperișul pe o suprafață de cca 30 m2.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o materialele combustibile aflate în apropierea unei surse de încălzire, respectiv a unei sobe.

Pentru a evita producerea unor astfel de tragedii, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Delta' al județului Tulcea recomandă verificarea cu grijă a sobelor, canalelor și coșurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri ce pot permite scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL INSPECTORATULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ 'DELTA' AL JUDEȚULUI TULCEA

Plt. Adj.

TULCEANU ANGELA