27 iunie 2022

Bărbat reţinut de DIICOT sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 04.03.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

În cauză s-a reţinut faptul că, inculpatul, în mod repetat şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, a procurat şi comercializat droguri de mare risc, în vederea obţinerii unor foloase materiale injuste.

La data de 04.03.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Caras-Severin şi B.C.C.O. Timişoara au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce acesta încerca să comercializeze cantitatea de 92,7 grame de amfetamină, contra sumei de 3.100 lei.

Ulterior activităţii de prindere în flagrant, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa inculpatului, ocazie cu care a fost identificată şi ridicată cantitatea de aproximativ 1 kg de amfetamină.

La data de 05.03.2021, Tribunalului Timiş a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.